Direkt till innehållet (Tryck Enter)

-

Transportföretagens VD i ny regeringsdelegation mot arbetslivskriminalitet

Pressmeddelande

Transportföretagens VD Marcus Dahlsten är en av ledamöterna i den nationella delegation mot arbetslivskriminalitet som regeringen beslutat tillsätta. Det meddelade arbetsmarknadsminister Eva Nordmark idag.

- Sverige behöver fortsätta arbetet med att stärka tryggheten på arbetsmarknaden. Transportföretagen är en viktig aktör för att samhället ska fungera tryggt och vi har många års erfarenhet av samverkan, trygghetsfrågor på arbetsmarknaden och service i människors närmiljö, något som kommer att vara nyckelfaktorer i detta arbete. Jag tycker det är positivt att vi kan vara med i detta arbete och dela med oss av våra erfarenheter, säger Marcus Dahlsten, VD Transportföretagen.

Delegationens uppdrag är att verka samlande och stödjande för att motverka arbetslivskriminalitet, förstärka kunskapen på området samt vid behov föreslå åtgärder för en förbättrad samverkan och ökad effektivitet i statens insatser mot arbetslivskriminalitet.

Till ordförande för den nationella delegationen har regeringen utsett Ola Pettersson, bland annat tidigare chefsekonom på LO.

Delegationens ledamöter:
Ola Pettersson (ordförande), bl.a. tidigare chefsekonom på LO
Malin Ackholt, ordf. Hotell och restaurangfacket
Kristina Alsér, ordf. Tillväxtverket, tidigare landshövding
Marcus Dahlsten, VD Transportföretagen
Anna Ekstedt, ambassadör mot människohandel
Catharina Elmsäter-Svärd, VD Byggföretagen
Johan Lindholm, ordf. Byggnads
Anders Wallner, polis och fd utredare
Irene Wennemo, generaldirektör Medlingsinstitutet

Kontakt

Håkan Filipsson Pressansvarig Telefonikon 072 202 26 97

Bilder

Transportföretagen är bransch- och arbetsgivarorganisationen för transportnäringen. Klicka på ett av alternativen nedan för att anpassa startsidan med branschspecifikt innehåll.