Direkt till innehållet (Tryck Enter)

-

Coronaviruset

Den fråga som engagerar vår verksamhet mest för tillfället är Coronaviruset. Transportföretagen jobbar med den här frågan på flera olika nivåer. Vi arbetar bland annat med att hjälpa medlemmar med arbetsrättsliga frågor gällande viruset. Men vi fortsätter också vårat påverkasarbete mot beslutsfattare. I nuläget gäller det frågor om bland annat slopat karensavdrag och undantag för kör- och vilotider.

För att försöka underlätta för våra medlemmar så har vi tagit fram en ny frågor och svar sida. Här kan du som arbetsgivare få vägledning om hur du kan och bör agera i frågor kring Coronaviruset. Du hittar våra nya frågor och svar här.

Ytterligare en fråga som kan uppstå är vad som händer när länder stänger sina gränser. Det som gäller för tillfället är att EU vill stoppa alla icke nödvändiga resor i 30 dagar, från den 17 mars. Dock kommer inte gränspendlare och gods påverkas utav detta. Vi har en sida som uppdateras kontinuerligt med information om vad som gäller för vilka länder. Du hittar den sidan här.

Vi har en sida där vi försöker samla alla relevanta nyheter och information. Där håller du enklast koll på de senaste uppdateringarna från oss på Transportföretagen, klicka här för att ta del av den senaste informationen.

Transportföretagen är bransch- och arbetsgivarorganisationen för transportnäringen. Klicka på ett av alternativen nedan för att anpassa startsidan med branschspecifikt innehåll.