Direkt till innehållet (Tryck Enter)

-

Sveriges Bästa Bussförare är korad

Pressmeddelande

Nu har Robert Johansson, från Norling Touring i Västerås korats till Sveriges bästa bussförare 2021. Bussförar-SM avgjordes idag på Training Partner, Arlanda utanför Stockholm. Finaldagen har bestått av de fem olika momenten Sparsam körning, Katastrofövning, Manöverprov, Halkkörning och ett Servicemoment. På andra plats kom Petter Malmborg från Keolis i Karlstad och tredjeplatsen tog Anders Norell Bergendahl från Keolis i Stockholm.

- Stort grattis Robert Johansson till segern! Det är underbart att se att det är så hög nivå bland de tävlande i årets upplaga av Bussförar-SM. Alla här är fantastiska ambassadörer för bussföraryrket. Rekryteringsbehovet till branschen är stort och kommande år kommer många bussförare att gå i pension. Var fjärde bussförare är idag över 60 år. Bussförar-SM arrangeras i syfte att uppmärksamma bussförares betydelse och betydelsen av bussförarnas kompetens. Bussföraryrket är ett väldigt varierande yrke och de som väljer bussföraryrket är ofta kvar i många år säger Anna Grönlund, Branschchef på Sveriges Bussföretag.

Hård konkurrens i Bussförar-SM

Det är ett stort intresse kring Bussförar-SM i Sverige. Varje år ökar antalet anmälda till tävlingen och konkurrensen blir tuffare och tuffare. I år anmälde över 650 personer sig och skrev det första teoriprovet. Därefter har 20 kvinnor och 20 män gått vidare i tävlingen och genomfört ett andra teoriprov. Efter sista gallringen är det 20 bussförare som nu kvalificerat sig till en finalplats och på själva tävlingsdagen deltog 19.

Vinsten

Vinnaren belönas med en presentcheck, den berömda glaspokalen designad av designad av Martin Ehrensvärd från det anrika glasbruket på Skansen i Stockholm.

Arrangörer av Bussförar-SM

Bussförar-SM arrangeras av Sveriges Bussföretag i samarbete med tidningarna Resforum och Trafikforum som är Nordens ledande tidningar inom persontrafik. Samarbetspartners är Training Partners, Drivec, Kunskapsbussen, Arbetsförmedlingen, Yrkesakademin, Skillster.

 

Kontakt

Charlotte Erlandsson Kommunikatör Telefonikon 070 648 24 00

Transportföretagen är bransch- och arbetsgivarorganisationen för transportnäringen. Klicka på ett av alternativen nedan för att anpassa startsidan med branschspecifikt innehåll.