Direkt till innehållet (Tryck Enter)

-

Lättade restriktioner för den långväga busstrafiken

Lättade restriktioner för den långväga busstrafiken

I dag på eftermiddagen höll regeringen en pressträff om att avveckla de restriktioner som har gällt under pandemin. Från den 15 juli kommer restriktionerna för den långväga busstrafiken att hävas var regeringens besked.

Regeringen kommer att avveckla restriktionerna i fem steg, avvecklingen av restriktionerna för busstrafiken kommer att ske vid det andra steget den 15 juli. Det innebär att bussföretagen nu kan ta emot bokningar utan att behöva begränsa platsantalet till hälften.

"Beskedet är välkommet för många resenärer som nu med vaccin längtar efter att resa och återse vänner och släktingar. För de bussföretag som till följd av införda restriktioner tvingats ställa in eller kraftigt dra ner på sin trafik utan pga av införda restriktioner utan ersättning är dagens beslut välkomna."

"Samtidigt har många av företagen tvingats till nedskärningar. Med hänvisning till att samma restriktioner i vårt grannland Norge gett företagen rätt till kompensation uppmanar vi ändå regeringen att se över detta retroaktivt", kommenterar Anna Grönlund, branschchef Sveriges Bussföretag.

Transportföretagen är bransch- och arbetsgivarorganisationen för transportnäringen. Klicka på ett av alternativen nedan för att anpassa startsidan med branschspecifikt innehåll.