Pressmeddelande

Transportföretagen välkomnar regeringens satsningar på elektrifierade lastbilar

Pressmeddelande

Under onsdagseftermiddagen höll Romina Pourmokthari en presskonferens där hon presenterade satsningar på investeringsstöd för lätta och tunga ellastbilar samt en återinförd skrotningspremie. Detta är satsningar som Transportföretagens vd Marcus Dahlsten välkomnar.

- Det är glädjande att regeringen har lyssnat på våra argument om vikten av en klimatpremie för ellastbilar och återinförande av en skrotningspremie. Marknaden för eldrivna lastbilar har knappt kommit igång, inte ens en procent av lastbilsflottan är elektrifierad och inköpspriserna är mycket höga. Regeringens satsningar är därför viktiga för att transportsektorn ska kunna möta den gröna omställningen, säger Marcus Dahlsten, vd på Transportföretagen.

- Vi har varit transportsektorns tydligaste röst för en förstärkning och förlängning av lastbilsbonusen. Om vi ska lyckas nå klimatmålen så är elektrifieringen nyckeln till låset. Nu kommer vi analysera hur detaljerna i dessa satsningar se ut, säger Marcus Dahlsten.

Det här är frågor som Transportföretagen har lyft länge. I dag är 0,4 procent av de tunga lastbilarna elektrifierade och 2,7 procent av de lätta lastbilarna.