Direkt till innehållet (Tryck Enter)

-

Mässor, resor och aktiviteter

Sveriges Bussföretag medverkar och arrangerar ett flertal aktiviteter för medlemmar och bussbranschen i stort. Det är viktigt att skapa aktiviteter och mötesplatser där medlemmarna, branschen och beslutsfattare kan mötas och utbyta erfarenheter och kontakten.

Våra arrangemang


Almedalsveckan 2020

Sveriges Bussföretag finns på plats i Almedalen för att sätta strålkastaren på bussbranschens viktiga politiska frågor! Håll dig uppdaterad här på vår webb. Mer information kommer snart.

Busstorget 2020

Målgruppen för Busstorget är bussföretagare, bussresearrangörer och övriga företag som har kopplingar till branschen. På Busstorget får du chansen att diskutera aktuella ämnen inom bussturism, turistbussar och resmål. Missa inte utställningsbussar, seminarier, mingel, trerätters middag i en fantastisk miljö och att få träffa kollegor från branschen.

Sveriges Bussföretag, fordonstillverkarna Mercedes-Benz, Setra, Neoplan, MAN, Scania, Volvo och VDL samt tidningarna Res- och Trafikforum har arrangerat Busstorget med framgång i flera år. Från början var Busstorget en del av TUR-mässan som vi arrangerade i Göteborg i många år. 2015 utvecklade vi Busstorget till ett mer personligt och kunskapsbaserat möte med möjlighet för deltagarna att få träffa varandra i en trevlig miljö. Idag är Busstorget ett ambulerande event med turism och resmål som inriktning.

Läs mer om Busstorget

Bussförar-SM

Syftet med Bussförar-SM är att öka fokus på och höja statusen för bussföraryrket eftersom rekryteringsbehovet är mycket stort och branschens krav ständigt ökar.

Läs mer om Bussförar-SM

Persontrafik 2020

Persontrafik 2020 är på Svenska Mässan i Göterborg 20-22 oktober 2020, är en av Europas viktigaste mötesplatser för alla verksamma inom kollektivtrafikbranschen.

Här samlas beslutsfattare inom kommun och landsting, RKM, politiker, operatörer och ledande leverantörer för att diskutera framtiden och de hetaste branschfrågorna. Alla som medverkar på Persontrafik har ett gemensamt mål – att tillsammans utveckla och underlätta vårt kollektiva resande. Allt med resenärens behov i fokus. Mycket kretsar kring kollektivtrafikens utveckling och bidrag till ett hållbart samhälle.

Läs mer om Persontrafik.se

Transportföretagen är bransch- och arbetsgivarorganisationen för transportnäringen och säkerhetsbranschen. Klicka på ett av alternativen nedan för att anpassa startsidan med branschspecifikt innehåll.