Direkt till innehållet (Tryck Enter)

-

Kompetensprojekt

Vår ungdomssatsning, Vi Kör!

Sajten fokuserar på yrken där det idag råder stora rekryteringsbehov – motorbranschen, yrkesförare samt yrken inom sjöfart och flyg – där man bland annat behöver fler sökande till utbildningarna.

Väljer man gymnasieskolans fordons- och transportprogram eller sjöfartsutbildningen går man en ljus framtid till mötes. I dessa branscher ligger tekniken i framkant och arbetsmiljöerna är stimulerande. Men trots detta väljer få ungdomar yrkesutbildningar idag. Detta vill Transportföretagen ändra på och lanserar därför sajten ”Vi kör!” som riktar sig till ungdomar mellan 13 och 16 år för att öka intresset för branscherna.

Initiativet är en omfattande ungdomssatsning för att säkra den framtida kompetensen inom transportnäringen.

Hemsidan

Facebook 

Instagram 

YouTube 

Välj sjöfarten - Med hela världen som arbetsplats

Att arbeta till sjöss innebär att ständigt vara på väg någonstans, att få se världen och samtidigt vara nära naturen och elementen. Sjöfarten är livsviktig för att hela samhället ska fungera, för att varor och människor ska kunna nå fram på ett hållbart sätt. Ett arbete inom sjöfarten har helt enkelt många fördelar.

Läs mer på Satsa på Sjöfart

Transportföretagen är bransch- och arbetsgivarorganisationen för transportnäringen och säkerhetsbranschen. Klicka på ett av alternativen nedan för att anpassa startsidan med branschspecifikt innehåll.