Direkt till innehållet (Tryck Enter)

-

Fokus på Norden i europeisk webbinarieserie om bussbranschens framtid

BUS2BUS

Den tyska bussmässan BUS2BUS som ska äga rum på Berlinmässan 27–28 april genomför en serie webbinarier om den europeiska bussbranschen. Självklart tas pandemins påverkan på branschen upp men i webbinarieserien Framtidsforum blickar man huvudsakligen framåt.

Framtidsforumet för BUS2BUS behandlar aktuella och framtida ämnen inom mobilitetsbranschen i intervjuer, tal, workshops, diskussionsrundor och startup-pitches. Futurologen och stadsgeografen Dr. Stefan Carsten kurerar Framtidsforum. I sitt arbete kombinerar han ämnena framtid, stad och mobilitet och ser fram emot det direkta utbytet på BUS2BUS.

Coronakrisen och klimatförändringarna kommer att ha en bestående inverkan på vår rörlighet. För att bemästra riskerna och utmaningarna behöver vi en ny förståelse för mobilitet i allmänhet och bussbranschen i synnerhet. Rörlighet är mycket mer än bara rörlighet i rymden. I verkligheten är det drivkraften för social och ekonomisk existens, i det fysiska och virtuella rummet. Det avgör vilka transportmedel vi använder för att resa och hur vår resa ser ut. Den definierar framtidens koncept och drivkrafter och är i hjärtat av vår tids viktigaste innovationer. Innovationer som vi akut behöver för att framgångsrikt forma de sociala och ekonomiska konsekvenserna av Corona och klimatförändringar på lång sikt. För detta behöver vi en ny förståelse för mobilitet och nya mobilitetskoncept.

I nästa avsnitt i serien medverkar bland andra Sveriges Bussföretags branschchef Anna Grönlund för att ge en nulägesbild av den nordiska bussbranschen. Här har vi kommit lång i resan till en fossilfri kollektivtrafik, vi har ett flertal koncept som tar avstamp i digitaliserings möjligheter och gör det lättare för resenärer att skräddarsy sin resa och vi har en stolt tradition av fordonsutveckling och försäljning. Modererar webbinariet om den nordiska nuläget gör den välkände svenska branschjournalisten Ulo Maasing.

Transportföretagen är bransch- och arbetsgivarorganisationen för transportnäringen. Klicka på ett av alternativen nedan för att anpassa startsidan med branschspecifikt innehåll.