Direkt till innehållet (Tryck Enter)

-

Lunchseminarium om transportnäringens rekryteringsbehov

inbjudan-800x400.jpgTransportnäringen har ett mycket stort rekryteringsbehov som kan få konsekvenser för hela samhället eftersom transporter är en förutsättning för allt annat ska fungera. Därför är det viktigt med en väl fungerande och hållbar kompetensförsörjning.

Under våren har flera branscher varslat och permitterat medarbetare och många spås att bli arbetslösa till hösten. Transportnäringen har också påverkats stort men ser ett fortsatt stort rekryteringsbehov av bland annat både yrkesförare och fordonstekniker. Vi föreslår därför ett antal åtgärder för en hållbar och tillräcklig kompetensförsörjning till transportnäringens yrken, som vi kommer att presentera i samband med lunchseminariet. En av dessa åtgärder är att skapa regionala strukturer för samverkan mellan bransch, vuxenutbildningen och arbetsförmedlingen och här kan du vara med och göra skillnad.

I samband med lunchen, som vi bjuder på, är du som politiker välkommen att diskutera dessa frågor med oss vid dessa tillfällen:

Du ska ha fått ett mejl från oss, Kompetensförsörjning Transportföretagen, men har du inte fått det, så kontakta gärna oss på kompetens@transportforetagen.se.

Välkommen till ett givande seminarium!

Transportföretagen är bransch- och arbetsgivarorganisationen för transportnäringen. Klicka på ett av alternativen nedan för att anpassa startsidan med branschspecifikt innehåll.