Direkt till innehållet (Tryck Enter)

-

Framtidståget - motorbranschen inspirerar högstadieelever

Framtidståget är en höstturné där unga inspiratörer från branschen besöker grundskolor runtom i landet. Syftet är att ge åttonde – och niondeklassare information om motorbranschens olika yrken och möjligheter men framförallt inspirera ungdomar att vilja söka sig till en spännande framtidsbransch.

Är du 2020 års inspiratör i Framtidståget?

En inspiratör i Framtidståget har till uppgift att ge åttonde- och niondeklassare information om olika yrken och möjligheter och att inspirera ungdomarna inför sina gymnasie- och yrkesval. Omar AL-Farraji, inspiratör för motorbranschen under hösten 2019, ingick som en del i Framtidståget och hans uppgift var att skapa intresse för fordons- och transportprogrammet och därigenom öka söktrycket till programmet. Omar Besökte under fyra veckor ett antal högstadieskolor i norra Sverige. Varje dag besökte inspiratörerna 2-3 skolor och de presenterade sina respektive branscher under en kort föreläsning.

Tycker du att det är roligt att prata med ungdomar, se Sverige, resa land och rike runt och besöka högstadieskolor för att berätta om motorbranschens karriärvägar?

Eller känner du någon som skulle passa som inspiratör? Ge då hen denna pdf.

Omar OL Farraji åkte under hösten 2019 runt i Sverige med Framtidståget och berättade för ungdomar om fordons- och transportprogrammet.

Vad innebär det att vara inspiratör?

Vi söker just nu inspiratörer som vill arbeta med oss under en till tre intensiva höstmånader. Ditt uppdrag blir att marknadsföra transportnäringen, som har ett skriande behov av personal och erbjuder en mängd möjligheter efter fordons- och transportprogrammet.

Vem?

Du har gärna gått fordons- och transportprogrammet i närtid. Du arbetar, har arbetat eller gjort praktik i något av följande yrken: fordonslackerare, bilskadereparatör, personbils-, lastbils- eller maskinmekaniker. Tillsammans med ett litet team från Framtidståget besöker du 2–3 högstadieskolor per dag. Du måste gilla att prata inför ungdomar, kunna lösa olika situationer och vara självständig.

Bil?

Att ha en bra bil underlättar förstås resor och upplevelsen av att det är motorbranschen som besöker skolorna. Tillgång till bil ingår i uppdraget och det är därför viktigt att du har B-körkort.

Var?

Arbetet innebär resor runt om i landet, det spelar med andra ord ingen roll var du bor.

När?

Projektet startar omkring den 26 augusti och avslutas omkring den 26 november 2020 och är en projektanställning på Transportföretagen. Du kan arbeta under hela projektperioden alternativt så delas perioden upp mellan 2–3 olika inspiratörer, t.ex. att inspiratörerna arbetar en månad var.

Anställningsform?

Arbetet är en projektanställning på Transportföretagen.

Hur?

Välkommen med din ansökan till eva.ohlsson@transportforetagen.se senast den 15 maj 2020. Intervjuer kommer att genomföras löpande för att få fram den lämpligaste kandidaten/kandidaterna.

Framtidstaget-logga-800.jpg

Syfte

Syftet med Framtidståget och motorbranschens besök på grundskolor är att ge åttonde- och nionde-klassare information om olika yrken och möjligheter, men framförallt att inspirera ungdomar inför sina gymnasie- och yrkesval.
Framtidståget, som består av representanter från olika branscher, stannar på skolorna under en ordinarie lektion för att under cirka 60 minuter visa branschfilmer och informera om olika yrken.

Transportföretagen är bransch- och arbetsgivarorganisationen för transportnäringen. Klicka på ett av alternativen nedan för att anpassa startsidan med branschspecifikt innehåll.