Direkt till innehållet (Tryck Enter)

-

Branschdialog om transportnäringens rekryteringsbehov

Transportnäringen har ett mycket stort rekryteringsbehov som kan få konsekvenser för hela samhället eftersom transporter är en förutsättning för allt annat ska fungera. Därför är det viktigt med en väl fungerande och hållbar kompetensförsörjning.

Under våren har flera branscher varslat och permitterat medarbetare och många spås att bli arbetslösa till hösten. Transportnäringen har också påverkats stort men ser ett fortsatt stort rekryteringsbehov av bland annat både yrkesförare och fordonstekniker. Vi föreslår därför ett antal åtgärder för en hållbar och tillräcklig kompetensförsörjning till transportnäringens yrken, som vi kommer att presentera i samband med branschdialogen. En av dessa åtgärder är att skapa regionala strukturer för samverkan mellan bransch, vuxenutbildningen och arbetsförmedlingen och här kan du vara med och göra skillnad.

I samband med lunchen, som vi bjuder på, är du som politiker välkommen att diskutera dessa frågor med oss vid dessa tillfällen:

  • Kalmar: den 3 september 2020 - genomförd
  • Malmö: den 4 september 2020 - genomförd
  • Helsingborg: den 18 september 2020 - genomförd
  • Kristianstad: den 25 september 2020 - inställd

Du ska ha fått ett mejl från oss, Kompetensförsörjning Transportföretagen, men har du inte fått det, så kontakta gärna oss på kompetens@transportforetagen.se.

Välkommen till en givande branschdialog!

Transportföretagen är bransch- och arbetsgivarorganisationen för transportnäringen. Klicka på ett av alternativen nedan för att anpassa startsidan med branschspecifikt innehåll.