Direkt till innehållet (Tryck Enter)

-

”Det ska vara lätt att göra rätt” - Skatteverket bjuder in till webbinarium om traktamenten

Skatteverket lanserar med början den 19 januari ett antal webbinarium kring hur traktamenten ska redovisas på ett korrekt sätt. Webbinariet riktar sig främst till åkeriföretagare med anställda och som lämnar arbetsgivardeklaration på individnivå. Det kommer att arrangeras vid ett flertal tillfällen under januari och februari. Skatteverket har noterat att många företag har problem med att redovisa de skattefria traktamentena korrekt och att det ofta saknas underlag.


Webbinariet syftar till att hjälpa åkeriföretagaren att göra rätt.

-Skatteverket arbetar för att det ska vara lätt att göra rätt. Vi jobbar både med att kontrollera företag, och för att skapa förutsättningar och öka kunskapen hos de som är verksamma inom branschen. Ett sätt att nå ut till många inom en bransch är riktade informationsinsatser, till exempel att ordna seminarier. Denna gång ska det handla om traktamente, för vi har sett att här gör många företag fel, båda medvetet och oavsiktligt. Vi vill tydligt redogöra för vad som gäller, säger Maria Wallin, samordnare på Skatteverket.”

Du anmäler dig till webbinariet här:

Anmälan till webbseminariet

 

 

Transportföretagen är bransch- och arbetsgivarorganisationen för transportnäringen. Klicka på ett av alternativen nedan för att anpassa startsidan med branschspecifikt innehåll.