Automässan 2023

Automässan är Nordens största mötesplats för fordons- och verkstadsbranschens service- och eftermarknad som äger rum vart tredje år.
Automässan arrangeras den 18-21 januari 2023 på Svenska Mässan i Göteborg.

Vi på Transportföretagen välkomnar fordons- och transportprogrammets elever åk 2-3 och yrkeslärare att besöka Automässan 2023. Möjlighet att anmäla klasserna kommer per mejlinbjudan i slutet av augusti/början september.

Planera gärna in besök i Transportföretagens monter, där kommer det finnas möjlighet att träffa och prata med deltagare från branschen.
Transportföretagen, FVU Fordons VerkstadsUtrustarna och SBF Sveriges Bildelsgrossisters Förening, arrangerar följande dagar 18, 19 och 20 januari 2023, en tävling där en skolklass per dag, från FT-programmet, som besöker Automässan har möjlighet att vinna 20 000 kronor till en gemensam aktivitet eller klassresa.

automassan-logo-2023-800.jpg

Om Automässan

Under fyra dagar träffas leverantörer, tillverkare, grossister, experter och andra intressenter inom motorbranschens service- och eftermarknad. Medverkande utställare exponerar och demonstrerar branschens tongivande varumärken, det senaste inom reservdelar och tillbehör, verkstadsutrustning, digitalisering, plåt och lack, däck och fälg samt tillhörande stödsystem för lätta och tunga fordon. Digitalisering och elektrifiering är högaktuella områden för branschen. Detta uppmärksammas i seminarieprogrammet på mässan.

Mer information om mässan finns på automassan.se

Automässan 2020

År 2020 gick mässan av stapeln på Svenska Mässan i Göteborg i mitten av januari. Vi på Transportföretagen bjöd då in fordons- och transportprogrammets elever åk 2-3 och yrkeslärare att besöka Automässan 2020 och vår monter.

 

logga-automassa-2020.jpg

Över 1 800 elever och lärare besökte våra introduktionsträffar, där representanter från branschen hälsade alla välkomna samt gav en kortfattad information om mässan, besöksschemat, instagramtävlingen och motorbranschen. Transportföretagens monter fick även besök av dessa elever och deras lärare, där de hade möjlighet att träffas och prata med deltagare från branschen.

Klasserna kunde vinna 20 000 kr till en klassresa!

FVU, Fordons VerkstadsUtrustarna och SBF, Sveriges Bildelsgrossisters Förening, erbjöd varje dag en klass 20 000 kronor i vinstsumma till en klassresa.

De klasser, som under tre dagar besökte Transportföretagens monter, kunde delta i en Instagramtävling. Tävlingen innebar att klasserna skulle ta en bild på mässan, printa ut bilden och motivera varför just deras klass skulle vinna 20 000 kr att använda till en klassresa eller ett verkstadsinköp. Juryn bedömde sedan alla bilder och motiveringar samt utsåg en vinnande klass respektive dagar. Vinnarna under respektive dag ser du här nedan:

GRATTIS, FT18C, Viskastrandsgymnsiet!

Ni är vinnare av 20 000 kr från Instagramtävlingen, som genomfördes den 17 januari 2020!

Motiveringen lyder:

"Det kunde vara kul att få ihop en banhelg med våran C30 på någon motorsportanläggning."

GRATTIS, FT18, Tyresö Gymnasium!

Ni är vinnare av 20 000 kr från Instagramtävlingen, som genomfördes den 16 januari 2020!

Motiveringen lyder:

"Våran klass skulle vilja åka till Göteborg och gå på Volvo-fabriken och lära oss mer om motorbranschen och hur allt fungerar. Vi vill även besöka stora verkstäder och få mer kunskap så vi kan bli duktiga inom yrket. Vi vill även göra saker tillsammans så man lär sig jobba i grupp coh göra massa roliga aktiviteter tillsammans. Vi vill jättegärna vinna, då vi inte får så många möjligheter att umgås tillsammans och göra saker tillsammans. Så detta är en stor möjlighet för oss."

GRATTIS, FT17, Carlsund UBC, Motala!

Ni är vinnare av 20 000 kr från Instagramtävlingen, som genomfördes den 15 januari 2020!

Motiveringen lyder:

"Med en termin kvar så är vi nu taggade att hjälpa branschen in i framtiden. Vinstpengarna kommer besparas till ett studiebesök som kommer rusta oss för framtiden."

Automässans utställare

På Automässan möts däck-, fordonsverkstäder, bil- och lastbilshandeln, reservdelsdistributörer och utrustare för fordonsverkstäder. På mässan kan eleverna se, lära och upptäcka det allra senaste inom teknik, verktyg och utrustning. Passa gärna på att förbereda ert mässbesök genom att besöka automassan.se.

Automässan 2017

Automässan 2017 samlade 16 635 besökare (15 190 besökare 2014) från hela motorbranschens servicemarknad. Automässan är en fackmässa som återkommer vart 3:e år och en väldigt viktig mötesplats, där vi kan möta verkstadsutrustare, mekaniker och verkstäder.

Tack alla 1 500 elever och lärare som kom och besökte Automässan i Göteborg. Det var fantastiskt roligt och inspirerande att möta er alla på elevintroduktionen och sedan i vår monter och ute på mässan.

I montern hade vi många besökare, både elever från fordons- och transportprogrammet och besökande företagare, som provade att flyga genom framtidens verkstad med VR-glasögon, många stannade  till och frågade om och diskuterade Motorbranschcollege.

Ett flertal utställande och besökande företag kontaktade personalen i vår monter och berättade om många positiva möten med elever från fordons- och transportprogrammet, det är otroligt viktigt för branschen att få möjlighet att träffa framtidens motiverade mekaniker. Ännu en gång kan vi konstatera att eleverna från fordons- och transportprogrammet är vinnare på arbetsmarknaden.