Direkt till innehållet (Tryck Enter)

-
Webbinarium

Webbinarium om flygets hållbarhetsarbete

Tid:
08 mar 2021 kl. 13:00 - 14:30
Plats:
Digitalt
Sista anmälningsdag:
08 mar

Inbjudan till webbinarium om flygets hållbarhetsarbete

Transportföretagen är glada över möjligheten att bjuda in till ett webbinarium där vi tar del av tre färska rapporter om vägen till ett hållbarare flyg.

Hur långt har vi kommit och vilka steg behöver politik och näringsliv ta härnäst?

I webbinariet djupdyker vi tillsammans i tre nysläppta rapporter – en europeisk och två svenska – om flygets omställning. Under nittio minuter stiftar vi bekantskap med biojetbränsle, vätgas och elektrifiering liksom nya innovationer i till exempel luftrummet.

Tittarna ges även chansen att ställa frågor till våra kunniga deltagare. Delar av webbinariet hålls på engelska. 

Deltagare

Martina Di Palma, Sustainability Manager, European Regions Airline Association (ERA)

Julia Hansson, Senior Researcher and Project Manager at IVL, Swedish Environmental Research Institute

Sofia Poulikidou, Researcher and LCA expert at IVL, Swedish Environmental Research Institute 

Maria Fiskerud, klusterledare för Fossilfritt flyg 2045 från 2017 till 2020

Fredrik Kämpfe, branschchef, Transportföretagen – Flyg (moderator)

Om rapporterna

Martina Di Palma kommer att presentera rapporten ”Destination 2050 – A route to net zero European Aviation” som är framtagen av organisationerna A4E, ACI, ASD, CANSO och ERA som visar vägen till ett flyg utan några nettoutsläpp i Europa 2050.
Läs mer om rapporten här

Julia Hansson och Sofia Poulikidou från IVL, kommer att presentera resultat från en ny studie om storskalig bio-elektro-jet-bränsleproduktionsintegration vid kraftvärmeverk i Östersund.
Läs mer om studien här 

Maria Fiskerud kommer att presentera rapporten ”Vägen till ett fossilfritt flyg 2045” som är framtagen inom ramen för innovationsklustret Fossilfritt flyg 2045.

Rapporten identifierar tre olika temaområden som är avgörande för att målet fossilfritt flyg 2045 ska nås; marknadsutveckling för hållbart flytande drivmedel, marknadsutveckling mot slutkunden samt utveckling av alternativa tekniker. Hinder, behov och agerande har sedan tagits fram gemensamt av representanter från bland annat flyg-, turism- och drivmedelsnäringarna.  Arbetet hänger ihop med den färdplan som flygbranschen tagit fram tillsammans inom ramen för Fossilfritt Sverige.  
Läs mer om rapporten här 

Transportföretagen är bransch- och arbetsgivarorganisationen för transportnäringen. Klicka på ett av alternativen nedan för att anpassa startsidan med branschspecifikt innehåll.