Direkt till innehållet (Tryck Enter)

-
Seminarium

Digitalt seminarium om transportnäringens rekryteringsbehov

Tid:
17 dec 2020 kl. 13:00 - 14:30
Plats:
Sundsvall
Pris:
Gratis
Sista anmälningsdag:
14 dec

Transportnäringen har ett mycket stort rekryteringsbehov som kan få konsekvenser för hela samhället eftersom transporter är en förutsättning för allt annat ska fungera. Därför är det viktigt med en väl fungerande och hållbar kompetensförsörjning.

Under våren har flera branscher varslat och permitterat medarbetare och många spås att bli arbetslösa till hösten. Transportnäringen har också påverkats stort men ser ett fortsatt stort rekryteringsbehov av bland annat både yrkesförare och fordonstekniker. Vi föreslår därför ett antal åtgärder för en hållbar och tillräcklig kompetensförsörjning till transportnäringens yrken, som vi kommer att presentera i samband med seminariet. En av dessa åtgärder är att skapa regionala strukturer för samverkan mellan bransch, vuxenutbildningen och arbetsförmedlingen och här kan du vara med och göra skillnad.

Du, som är politiker i Ångermanland, är välkommen att digitalt diskutera dessa frågor med oss den 17 december 2020!

Läs mer

Transportföretagen är bransch- och arbetsgivarorganisationen för transportnäringen. Klicka på ett av alternativen nedan för att anpassa startsidan med branschspecifikt innehåll.