Direkt till innehållet (Tryck Enter)

-
Seminarium

INSTÄLLD - Branschdialog om transportnäringens rekryteringsbehov

Tid:
25 sep 2020 kl. 10:00 - 13:00
Plats:
INSTÄLLD - Kristianstad
Pris:
Gratis inkl. lunch
Sista anmälningsdag:
22 sep

Tyvärr är branschdialogen inställd!

Transportnäringen har ett mycket stort rekryteringsbehov som kan få konsekvenser för hela samhället eftersom transporter är en förutsättning för allt annat ska fungera. Därför är det viktigt med en väl fungerande och hållbar kompetensförsörjning.

Under våren har flera branscher varslat och permitterat medarbetare och många spås att bli arbetslösa till hösten. Transportnäringen har också påverkats stort men ser ett fortsatt stort rekryteringsbehov av bland annat både yrkesförare och fordonstekniker. Vi föreslår därför ett antal åtgärder för en hållbar och tillräcklig kompetensförsörjning till transportnäringens yrken, som vi kommer att presentera i samband med branschdialogen. En av dessa åtgärder är att skapa regionala strukturer för samverkan mellan bransch, vuxenutbildningen och arbetsförmedlingen och här kan du vara med och göra skillnad.

Plats:

Du som politiker är välkommen att diskutera dessa frågor med oss, den 25 september 2020 i Kristianstad!

Läs mer

Transportföretagen är bransch- och arbetsgivarorganisationen för transportnäringen och säkerhetsbranschen. Klicka på ett av alternativen nedan för att anpassa startsidan med branschspecifikt innehåll.