Webbansvarig kommunikatör till Transportföretagen | Transportföretagen

Webbansvarig kommunikatör till Transportföretagen

Är du samhällsintresserad med erfarenhet av att jobba som webbansvarig? Är du dessutom en grym kommunikatör som drivs av resultat och självständigt arbete? Då kan detta vara något för dig.

Om tjänsten

I rollen som webbansvarig kommunikatör ingå du i kommunikationsteamet. Du ansvarat för utveckling, löpande underhåll och förvaltning av Transportföretagens externa webbplatser, intranät och nyhetsbrev. Genom kommunikativa insatser är ditt syfte att nå ut och nå fram till relevant målgrupp. Exempel på arbetsuppgifter är:

 • Beställa, projektleda och kvalitetssäkra löpande webbutveckling men också leda större utvecklingsprojekt inom webbområdet. Just nu pågår en upphandling av en uppgradering av vår externa hemsida och vi ser att du är med och implementerar denna utifrån verksamhetens behov.

 • Övergripande ansvara för att planera, skapa och regelbundet uppdatera intressant och relevant innehåll på webbplatser, intranät och i nyhetsbrevet

 • Är del av vårt nyhetsteam som sätter en contentplan och skapar redaktionellt innehåll

 • Skriva texter och skapa innehåll i form av rörlig bild, infografik och bilder

 • Du kommer att vara en del av Transportföretagens kommunikationsenhet. Då enheten tillämpar ett redaktionellt flerkanaligt arbetssätt, för effektiv produktion och publicering i många olika kanaler, jobbar du även nära övriga på enheten och deltar i det dagliga redaktionella arbetet.

Detta är en heltidstjänst och vi sitter i nyrenoverade lokaler på Östermalm, Stockholm.

Vem är du?

  Du har;

 • god erfarenhet av utveckling och förvaltning av webbplatser och intranät.

 • relevant utbildning inom journalistik, kommunikation, marknadsföring eller liknande

 • erfarenhet av olika publiceringsverktyg. Transportföretagen använder i dag framför allt Episerver

 • kunskaper om SEO, analysverktyg som Google Analytics och andra utvärderingsverktyg

 • grundläggande HTML-kunskap

 • mycket goda kunskaper i svenska både i skrift och tal. Du är en duktig skribent. 

 • erfarenhet av Photoshop

 • kunskap om bild- och videohantering

Det är meriterande om du tidigare har arbetat inom en medlemsorganisation eller en politiskt styrd organisation. Som person ser vi att du är en mycket god kommunikatör som gillar att ta eget ansvar. Du är driven med hög struktur i ditt arbete och har ett kreativt sinne. Vidare ser vi att du är resultatinriktad, du mäter och analyserar data och använder det i ditt redaktionella arbete för att nå mål, som du själv är med att sätta. För att passa i rollen tror vi även att du är initiativtagande och kommer gärna med nya idéer. En god förståelse för arbetsmarknadsfrågor och företagarnära ämnen är positivt för denna roll och du har inga problem att ställa om och vara flexibel när omvärlden så kräver det. För att trivas i teamet har du dessutom en mycket stark servicekänsla samt en öppen och utvecklingsinriktad inställning.

Ansökan

Låter det här som en spännande utmaning för dig? Välkommen med din ansökan som via rekrytering@transportforetagen.se. Urvalsprocessen ske löpande så skicka in din ansökan så snart som möjligt, dock senast den 20:e aug. Frågor besvaras av kommunikationschef Mychèle Östman, 070-7711634 eller HR-chef Åsa Wahlgren, 070-5557649.

Om verksamheten

Transportföretagen är en bransch och arbetsgivarorganisation för transportnäringen, inklusive motor- och petroleumbranscherna, samt säkerhetsbranschen. Vårt arbete tar sin utgångspunkt i våra medlemsföretags utmaningar som arbetsgivare. I våra nio förbund finns drygt 10 300 medlemsföretag med tillsammans ca 211 000 anställda. Det gör oss till den främsta samlingspunkten för företagen i transportnäringen i Sverige.