Vi söker praktikant till kommunikationsavdelningen för våren 2018

Vill du praktisera hos oss? Vi söker dig som pluggar kommunikation.

Vad vi erbjuder dig

Vi är en kommunikationsavdelning på fem personer som arbetar brett med Transportföretagens interna och externa kommunikation. Som praktikant hos oss skulle du få arbetsuppgifter som sträcker sig från kommunikationsstrategier, uppdatering av sociala medier (content och bild), projektadministration, proaktiv omvärldsbevakning samt korr och skrift av pressmeddelanden och debattartiklar. Arbetet omfattar även analys och uppföljning av kampanjer.

Arbetet ställer höga krav på förmågan att snabbt kunna sätta sig in i vår verksamhet och dess utmaningar. Arbetsuppgifterna är omväxlande och formas av verksamhetens behov.

Vi sitter i trevliga lokaler i Näringslivets Hus i centrala Stockholm.

Vem är du?

Vi ser gärna att du just nu går en utbildning inom medie- och kommunikationsvetenskap, journalistik eller motsvarande. Kanske har du en praktikperiod i utbildningen till våren? Du måste ha kunskap och intresse för opinionsbildning och samhällsfrågor. Du bör ha kunskap inom och intresse för digital kommunikation och digitala medier. Du uttrycker dig mycket väl i både talad och skriven svenska. Som person är du kreativ, stresstålig och gillar att arbeta i team.

Låter det här som en spännande utmaning för dig? Välkommen med din ansökan! Maila din ansökan till rekrytering@transportforetagen.se senast den 15 november. För frågor kontakta Andia Gemsjö, kommunikationsstrateg på telefon +46 730 44 71 33 eller andia.gemsjo@transortforetagen.se

Om organisationen

Transportföretagen är en samarbetsorganisation för arbetsgivar- och branschförbund inom transportnäringen, inklusive motor- och petroleumbranscherna, samt säkerhetsbranschen. Vårt arbete tar sin utgångspunkt i våra medlemsföretags utmaningar som arbetsgivare. I våra nio förbund finns drygt 10 300 medlemsföretag med tillsammans ca 207 000 anställda. Det gör oss till den främsta samlingspunkten för företagen i transportnäringen i Sverige