Vi söker en näringspolitisk expert med fokus på vägtrafikfrågor och särskilt personbilstrafik

Vill du arbeta som näringspolitisk expert på Transportföretagen i Stockholm. Är du en analytisk utredare som är bra på påverkansarbete?

Arbetsbeskrivning

Som näringspolitisk expert ska du vara med och främja branschens utveckling. I arbetet ingår att initiera och utveckla dialogen med medlemsföretag, myndigheter politiker, journalister och andra branschintressenter. Du kan utföra utredningsarbete, samla in och analysera stora mängder information tex politiska förslag och branschens situation och snabbt omvandla detta till underlag för opinionsbildning. Du ska löpande kommunicera Transportföretagens arbete, bland annat genom att skriva texter till hemsidor, sociala medier, nyhetsnotiser till nyhetsbrev och föreläsa vid relevanta seminarier. Du ska självständigt kunna ta fram skriftliga underlag och utkast till remisser, officiella skrivelser, debattartiklar etc.

Vem är du?

Vi söker dig med akademisk examen och gärna med erfarenhet av vägtrafikens och personbilstrafikens frågor. Erfarenheten kan du ha från arbete i branschen, offentlig förvaltning, forskning eller dylikt. Meriterande är goda kunskaper om EUs processer och institutioner. Du är en mycket god skribent i svenska och kan även arbeta med texter och offentliga dokument på engelska. Du tror på privat företagande och vill bidra till att förbättra villkoren för Sveriges företagare och bilbranschen.

Ansökan

Låter det här som en spännande utmaning för dig? Välkommen med din ansökan senast den 30 oktober till rekrytering@transportforetagen.se. Urvalsprocessen kommer ske löpande. Frågor besvaras av Näringspolitisk chef Ulf Perbo 070 610 71 27 eller HR-chef Åsa Wahlgren, 070 555 76 49.

Om verksamheten

Transportföretagen är en bransch och arbetsgivarorganisation för transportnäringen, inklusive motor- och petroleumbranscherna, samt säkerhetsbranschen. Vårt arbete tar sin utgångspunkt i våra medlemsföretags utmaningar som arbetsgivare. I våra nio förbund finns drygt 10 300 medlemsföretag med tillsammans ca 211 000 anställda. Det gör oss till den främsta samlingspunkten för företagen i transportnäringen i Sverige.