Vi söker kommunikatör till Stockholm

Transportföretagen söker nu en kommunikatör till huvudkontoret i Stockholm.

Vad vi erbjuder dig

I rollen som kommunikatör med särskilt ansvar för frågan om branschens kompetensförsörjning kommer du bland annat att arbeta med:

  • Proaktivt arbete med att göra kompetensförsörjningsfrågorna synliga

  • Ta fram kommunikationsplaner

  • Utveckla relevanta nätverk inom press och media

  • Utveckla, planera, genomföra och följa upp medieinsatser (bl. a skriva pressmeddelanden, debattartiklar och Q&A)

  • Ta fram underlag inför paneldebatter m.m.

  • Utforma och organisera relevanta event runt om i Sverige

  • Fungera som stöd mot ledning och övriga medarbetare i press- och mediefrågor

  • Ansvara för omvärldsbevakning och daglig mediebevakning

  • Aktivt bidra till Transportföretagens flöden i sociala medier

  • Skriva och publicera nyheter på våra två hemsidor transportforetagen.se och opinion.transportforetagen.se

Kompetensförsörjning är transportnäringens största utmaning! I nära dialog med regeringen, ansvariga myndigheter, skola, kommuner, fackförbund och andra delar av arbetsmarknaden arbetar Transportföretagen därför för att tillfredsställa efterfrågan på kvalificerade medarbetare till våra medlemsföretag.

Mot bakgrund av detta söker vi en kommunikatör med fokus på kompetensförsörjning. Kommunikationsavdelningen är i dag ett team med fyra kommunikatörer och kommunikationschef. Du rapporterar till Transportföretagens kommunikationschef men arbetar nära chefen för utbildning och kompetensförsörjning. Tjänsten är en visstidsanställning på ca 12 månader med tillträde så snart som möjligt. Vi sitter i trevliga lokaler i Näringslivets Hus i centrala Stockholm.

Vem är du?

Du har högskoleutbildning företrädesvis inom medie- och kommunikationsvetenskap eller journalistik. Flerårig erfarenhet av PR och pressfrågor med stort eget ansvar i en kunskapsintensiv och gärna komplex verksamhet. Du är van att arbeta utvecklingsinriktat med kommunikation och har erfarenhet från nyhetsjournalistik. För att trivas i rollen är du van att hantera komplexa frågor och av att skapa budskap utifrån satta strategier.

Vi ser gärna att du har erfarenhet från både affärsmässig och politiskt styrd verksamhet. Du har en djup förståelse för dagens medielandskap samt ett upparbetat och relevant nätverk inom media. Som person är du positiv, driven och van att arbeta självständigt. Som kommunikatör har du mod, är trygg i dig själv och är en duktig retoriker – med intresse för kompetensförsörjning. Vidare är du serviceinriktad och bra på att skapa relationer både internt och externt. 

Ansökan

Låter det här som en spännande utmaning för dig? Välkommen med din ansökan! Maila din ansökan till rekrytering@transportforetagen.se . Vi gör ett löpande urval så skicka in din ansökan omgående dock senast den 12:e februari. För frågor kontakta Mychele Östman, kommunikationschef på telefon 070 771 16 34 eller HR-chef Åsa Wahlgren på telefon 070 555 76 49.

Om oss

Transportföretagen är en samarbetsorganisation för arbetsgivar- och branschförbund inom transportnäringen, inklusive motor- och petroleumbranscherna, samt säkerhetsbranschen. Vårt arbete tar sin utgångspunkt i våra medlemsföretags utmaningar som arbetsgivare. I våra nio förbund finns drygt 10 300 medlemsföretag med tillsammans ca 207 000 anställda. Det gör oss till den främsta samlingspunkten för företagen i transportnäringen i Sverige.