Vi söker en jurist med fokus på transporträtt och transportbranschens regleringar

Vill du arbeta som juridisk expert på Transportföretagens näringspolitiska avdelning i Stockholm?

Arbetsbeskrivning

Som jurist på näringspolitiska avdelningen ska du vara med och främja branschens utveckling. Du ska vara vår expert på transporträtt och olika regleringar som påverkar branschen (som t ex yrkestrafiklagstiftning, fordonslagstiftning, kör- och vilotidsreglering mm). I arbetet ingår att initiera och utveckla dialogen med medlemsföretag, myndigheter politiker, journalister och andra branschintressenter. Du ska självständigt ta fram skriftliga underlag och remisser, officiella skrivelser, debattartiklar etc. Du ska även bistå Säkerhetsföretagen med kompetens inom ordningslagen och andra lagar som reglerar säkerhetsbranschen.

Vem är du?

Vi söker dig med juristexamen och minst fem års yrkeserfarenhet. Du bör ha erfarenhet av transportrelaterade frågor från branschen, offentlig förvaltning eller annat juridiskt arbete. Meriterande är goda kunskaper om EU:s processer och institutioner. Du är en god skribent i svenska och kan arbeta med texter och offentliga dokument på engelska. Du tror på privat företagande och vill bidra till att förbättra villkoren för Sveriges företagare och transportbranschen.

Ansökan

Låter det här som en spännande utmaning för dig? Välkommen med din ansökan senast den 23 oktober till rekrytering@transportforetagen.se. Urvalsprocessen kommer ske löpande. Frågor besvaras av Näringspolitisk chef Ulf Perbo 070 610 71 27 eller HR-chef Åsa Wahlgren, 070 555 76 49.

Om verksamheten

Transportföretagen är en bransch och arbetsgivarorganisation för transportnäringen, inklusive motor- och petroleumbranscherna, samt säkerhetsbranschen. Vårt arbete tar sin utgångspunkt i våra medlemsföretags utmaningar som arbetsgivare. I våra nio förbund finns drygt 10 300 medlemsföretag med tillsammans ca 211 000 anställda. Det gör oss till den främsta samlingspunkten för företagen i transportnäringen i Sverige.