Vi söker en branschutvecklare med fokus på fordonsteknik och säkerhet

Har du förmåga att driva projekt, analysera politiska förslag och vilja att ge våra medlemsföretag snabb service och rådgivning i frågor som rör fordonsteknik och säkerhet? I så fall kan du vara den vi söker!

Arbetsbeskrivning

Som branschutvecklare på Transportföretagen med fokus på fordonsteknik och säkerhet ska du främst arbeta med frågor som rör busstrafik och åkeriverksamhet. Du utför utredningsarbete och tar självständigt fram skriftliga underlag och utkast till remisser, officiella skrivelser, debattartiklar etcetera. I arbetet ingår att leda arbetsgrupper för medlemsföreträdare, analysera politiska förslag och utredningar, bevaka och rådge kring nya regler och föreskrifter, ge snabba svar till medlemmar per telefon och e-post och projektleda möten, seminarier etcetera inom ditt ansvarsområde. Du ska löpande kommunicera vårt arbete, bland annat genom att skriva texter till hemsidor, sociala medier, nyhetsbrev och föreläsa vid relevanta seminarier. Arbetet innebär en del resor.

Vem är du?

Vi söker dig med akademisk examen eller motsvarande kunskap inom teknik och trafiksäkerhet förvärvad genom erfarenhet. Du måste ha ett antal års relevant erfarenhet från fordonstekniska frågor eller trafiksäkerhetsarbete. Vi söker dig som har förmåga att snabbt sätta dig in i olika frågor, sammanställa underlag och se hur de påverkar våra medlemsföretag i deras verksamhet. Du är en god skribent i svenska och kan arbeta med texter och offentliga dokument på engelska. Du är social och gillar den dagliga kontakten med våra medlemsföretag per telefon och mejl och att snabbt ge stöd och råd. Du tror på privat företagande och vill bidra till att förbättra villkoren för företag inom buss- och godstransportsektorn.

Ansökan

Låter det här som en spännande utmaning för dig? Välkommen med din ansökan snarast, då urvalsprocessen sker löpande, dock senast den 30 oktober till rekrytering@transportforetagen.se. Frågor besvaras av Sveriges Bussföretags branschchef och vice vd Anna Grönlund, 070 612 71 74 eller Näringspolitisk chef Ulf Perbo, 070 610 71 27.

Om verksamheten

Transportföretagen är en bransch- och arbetsgivarorganisation för transportnäringen, inklusive motor- och petroleumbranscherna, samt säkerhetsbranschen. Vårt arbete tar sin utgångspunkt i våra medlemsföretags utmaningar som arbetsgivare. I våra nio förbund finns drygt 10 300 medlemsföretag med tillsammans cirka 211 000 anställda. Vi är den främsta samlingspunkten för företagen i transportnäringen i Sverige. Vi är en del av Svenskt Näringsliv. Vår arbetsplats är i Näringslivets Hus på Storgatan 19 i Stockholm.