Vi söker dig som älskar att förhandla!

Transportföretagen söker förhandlare arbetsrättsjurist till avdelningen arbetsgivarfrågor

Om organisationen

Transportföretagen är en samarbetsorganisation för arbetsgivar- och branschförbund inom transportnäringen, inklusive motor- och petroleumbranscherna, samt säkerhetsbranschen. Vårt arbete tar sin utgångspunkt i våra medlemsföretags utmaningar som arbetsgivare. I våra nio förbund finns drygt 10 300 medlemsföretag med tillsammans ca 207 000 anställda. Det gör oss till den främsta samlingspunkten för företagen i transportnäringen i Sverige

Vi verkar för medlemsföretagens intressen genom kollektivavtalsförhandlingar samt förhandlings- och processhjälp i arbetsrättsliga tvister av principiell karaktär kopplade till kollektivavtalen. Vidare arbetar förbundet med långsiktig påverkan som rör alla förbundets medlemmar avseende närings-, bransch- och arbetsgivarpolitiska frågor.

Vad vi erbjuder dig

Många av våra medlemsföretag befinner sig i en spännande och utmanande fas med olika intressanta frågeställningar kopplat till en allt snabbare förändrad värld. Rollen som förhandlare arbetsrättsjurist innebär att ge service till våra medlemsföretag. Detta görs i form av muntlig och skriftlig rådgivning, kollektivavtalsförhandlingar och andra förhandlingar inom det arbetsrättsliga området samt genom att genomföra utbildningar i arbetsrätt.

Arbetet ställer höga krav på engagemang för våra medlemsföretag och förmåga att snabbt sätta sig in i deras verksamhet och utmaningar. Arbetsuppgifterna är omväxlande och formas av medlemsföretagens behov med stort eget ansvar.

Du ingår i ett team av förhandlare på Transportföretagen. Vi sitter i trevliga lokaler i Näringslivets Hus i centrala Stockholm.

Vem är du?

Du har en juristexamen och 5-10 års erfarenhet av arbetsrätt och förhandlingar. Du är en smidig och kreativ förhandlare som trivs med att arbeta självständigt. Som person är du analytisk och har ett stort intresse för problemlösning. Du är lyhörd och har en god samarbetsförmåga. Dessutom är du skicklig på att formulera dig väl, både i tal och skrift, på svenska och på engelska.

Du arbetar självständigt men uppskattar att bidra till en grupp där vi hjälper varandra och drar nytta av varandras kompetenser. Du är duktig på att skapa relationer och trivs med att samarbeta tätt med våra medlemsföretag. 

Låter det här som en spännande utmaning för dig? Välkommen med din ansökan! Maila din ansökan till rekrytering@transportforetagen.se senast den 12 september. För frågor kontakta Anders Norberg, chef arbetsgivarfrågor på telefon +46 730 44 71 52