Har du gått fordons- och transportprogrammet? Vill du inspirera fler?

Vi söker just nu dig som under en till tre månader vill arbeta som inspiratör för motorbranschen. Som inspiratör reser du runt för att besöka högstadieskolor i Sverige och berättar om motorbranschens karriärvägar.

Transportnäringen har ett skriande behov av personal och erbjuder en mängd möjligheter efter fordons- och transportprogrammet, det vill vi att landets högstadieelever ska få veta.

Vem?

Du ska nyligen ha tagit examen från fordons- och transportprogrammet (max 5 år sedan). Du ska arbeta eller har arbetat eller gjort praktik i något av följande yrken: fordonslackerare, bilskadereparatör, personbils-, lastbils- eller maskinmekaniker. Tillsammans med ett litet team från Framtidståget besöker du under tre månader 2-3 högstadieskolor per dag. Du måste gilla att prata inför folk och vara självständig tex när det gäller bokning av resor.

Körkort?

B körkort är ett krav

Var?

Jobbet innebär resor runt om i hela Sverige så det spelar ingen roll vart du som inspiratör bor.

När?

Arbetet sker 2018 från ca 27 augusti till mitten av november och är en visstidsanställning på Transportföretagen.

 

Hur?

Låter det här som en spännande utmaning för dig? Välkommen med din ansökan! Maila din ansökan till anette.norinder@transportforetagen.se senast 15 juni 2018. Intervjuer sker löpande.

Syftet med Framtidståget och motorbranschens besök på grundskolor är att ge åttonde- och niondeklassare information om motorbranschens olika yrken och möjligheter, men framförallt för att inspirera ungdomar inför sina gymnasie- och yrkesval och en ljus framtid. Tåget stannar på skolorna under en ordinarie lektion för att under cirka 60 minuter visa branschfilmer och informera, där du som inspiratör pratar i 7 minuter.