Vi söker en driven relationsbyggare inom vuxenutbildningen

Tjänsten är placerad i Stockholm men det är inte nödvändigt att du bor i Stockholm då arbetet innebär resor över hela landet.

Arbetsbeskrivning

Vi söker dig som vill arbeta med att stärka kompetensförsörjningen till transportnäringen genom att öka antalet anställningsbara personer som kommer ut från vuxenutbildningen. Målet är att öka antalet utbildningsplatser inom de delar av vuxenutbildningen som riktar sig till transportnäringen men också att öka kvaliteten på utbildningarna.

Vi tror att detta görs genom att få lokala/regionala utbildningsarrangörer att få politiskt stöd för att starta utbildningar som är riktade till transportnäringen. För att lyckas behöver du skapa regionala kontaktnät med politiker, utbildningsarrangörer och våra medlemsföretag. Genom återkommande kontakter i vardagen – i form av personliga möten, seminarier och andra former av kommunikativt arbete – når du dina mål.

Vem är du?

Du är en driven relationsskapare som brinner för att hjälpa transportnäringen att få fler medarbetare. Du har erfarenhet av projektledning samt att bygga upp och utveckla nätverk. Du ska ha minst fem års yrkeslivserfarenhet. Du bör ha god kunskap om regional arbetsmarknads- och utbildningspolitik. Vi ser gärna att du även har kunskap om gymnasial utbildningsverksamhet och transportnäringen i någon form. Du måste kunna uttrycka dig väl i svenska både i tal och skrift. Som person är du självgående, resultatorienterad, drivande och social.

Du erbjuds

Vi erbjuder en viktig roll hos oss där du får vara med och bidra till att transporterna i vårt samhälle fungerar. I förlängningen bidrar du därmed till att hela samhället kan fortsätta utvecklas. Du blir en del av en stimulerande dialog om framtidens transportnäring.

Körkort och tillgång till egen bil är en förutsättning. Tjänsten är placerad i Stockholm men det är inte nödvändigt att du bor i Stockholm då arbetet innebär resor över hela landet.

Anställningen inleds i augusti 2018 och är tidsbegränsad (12 månader). Det finns möjlighet till förlängning. Detta uppdrag går också att bedriva som konsult eller egenföretagare.

Ansökan

Låter det här som en spännande utmaning för dig? Välkommen med din ansökan! Maila din ansökan till rekrytering@transportforetagen.se. senast den 7:e maj. Vi gör ett löpande urval. För frågor kontakta Caj Luoma, chef kompetensförsörjning på telefon 0730/44 71 56 eller HR-chef Åsa Wahlgren på 070/555 76 49.

Om verksamheten

Transportföretagen är en bransch och arbetsgivarorganisation för transportnäringen, inklusive motor- och petroleumbranscherna, samt säkerhetsbranschen. Vårt arbete tar sin utgångspunkt i våra medlemsföretags utmaningar som arbetsgivare. I våra nio förbund finns drygt 10 300 medlemsföretag med tillsammans ca 211 000 anställda. Det gör oss till den främsta samlingspunkten för företagen i transportnäringen i Sverige.

Transportföretagens medlemsföretag har stora rekryteringsbehov. Regeringen har för perioden 2018-2020 valt att satsa stora resurser för att bygga ut yrkesvux, dvs regional yrkesutbildning för vuxna. För att tillfredsställa kompetensförsörjningsbehovet inom transportnäringen måste antalet elever som utbildas mot transportnäringens olika yrkesroller öka.