Vi söker en webbansvarig

Är du samhällsintresserad med erfarenhet av att jobba som webbansvarig? Är du dessutom en driven kommunikatör som utmanas av brett ansvar och att skapa resultat? Då kan detta vara något för dig.

Om tjänsten

Som webbansvarig ingår du i kommunikationsteamet. Du har ansvaret för utveckling, löpande underhåll och förvaltning av Transportföretagens externa webbplatser, intranät och nyhetsbrev. Du beställer, projektleder och kvalitetssäkrar löpande webbutveckling eller större utvecklingsprojekt inom webbområdet. Just nu pågår en upphandling av vår externa web och vi ser att du är med och implementerar den nya plattformen utifrån verksamhetens behov.

Samtidigt kommer du övergripande ansvara för att planera, skapa och regelbundet uppdatera intressant och relevant innehåll på webbplatser, intranät och i nyhetsbrev. Du jobbar nära övriga kollegor och är del av vårt nyhetsteam som sätter en contentplan och skapar redaktionellt innehåll. Din uppgift är att genom kommunikativa insatser nå ut och nå fram till relevanta målgrupper i de bransch- och arbetsgivarfrågor vi driver.

Vem är du?

Vi tror att du har god erfarenhet av utveckling och förvaltning av webb och intranät samt medverkat i implementering av webbleverantör och är insatt i de senaste tekniska lösningarna. Du är van att leda projekt, att planera målgruppsrelaterat innehåll och att skriva för webben med erfarenhet av olika publiceringsverktyg. Transportföretagen använder Episerver.

Du har kunskaper om SEO, analysverktyg som Google Analytics och andra utvärderingsverktyg. Du har grundläggande HTML-kunskap och erfarenhet av Photoshop samt kunskap om bild- och videohantering.

Du har en relevant utbildning inom journalistik, kommunikation, marknadsföring eller liknande. Du en mycket god kommunikatör som är initiativtagande och gillar att ta eget ansvar. Du arbetar med kreativ höjd och kommer gärna med nya idéer. På samma gång har du lätt för att driva egna projekt och gillar tydlig struktur. Vi värdesätter att du är resultatinriktad, att du mäter och analyserar data och använder det i ditt redaktionella arbete för att nå mål, som du själv är med och sätter.

För att passa i rollen tror vi att du har intresse och god förståelse för arbetsmarknadsfrågor och företagarnära ämnen samt har lätt att vara flexibel när omvärlden så kräver det. För att trivas i kommunikationsteamet är det även en klar fördel med stark servicekänsla samt en öppen och utvecklingsinriktad inställning. Har du tidigare arbetat inom en medlemsorganisation eller en politiskt styrd organisation är det meriterande.

Övrigt

  • Tjänsten är en tillsvidareanställning heltid.

  • Vi sitter i nyrenoverade lokaler på Östermalm, Stockholm.

  • Start/tillträde snarast.

 

Om Transportföretagen

Transportföretagen är en bransch och arbetsgivarorganisation för transportnäringen, inklusive motor- och petroleumbranscherna, samt säkerhetsbranschen. Vårt arbete tar sin utgångspunkt i våra medlemsföretags utmaningar som arbetsgivare. I våra nio förbund finns drygt 10 300 medlemsföretag med tillsammans ca 211 000 anställda. Det gör oss till den främsta samlingspunkten för företagen i transportnäringen i Sverige.

Ansökan skickas till rekrytering@transportforetagen.se

För mer information om tjänsten, kontakta Mychèle Östman, 070 77 11 634, mychele.ostman@transportforetagen.se  eller Åsa Wahlgren, 08-762 71 11, asa.wahlgren@transportforetagen.se