Vi söker en utbildningsexpert

Utbildningsexpert i världsklass sökes till Transportnäringens viktigaste fråga.

Arbetsbeskrivning

Transportföretagens medlemsföretag – med spetskompetens inom transporttjänster och logistiklösningar – utgör tillsammans en förutsättning för samhällets fortsatta utveckling och för omställningen till mer miljövänliga transporter. För att lyckas måste företagen hitta personal med rätt kompetens. Vi söker nu dig som vill arbeta med att stärka kompetensförsörjningen till transportnäringen.

Du gör det genom en löpande dialog med företag, skolor och myndigheter på såväl nationell som regional nivå. För att lyckas behöver du skapa långsiktiga kontaktnät och genom återkommande kontakter i vardagen – i form av personliga möten, seminarier och andra former av kommunikativt arbete – skapar du förutsättningar för förändring som leder dig fram till dina mål.

Vem är du?

Du är en utbildningsexpert som brinner för att hjälpa transportnäringen att hitta rätt kompetens. Du har erfarenhet av projektledning samt att bygga upp och utveckla nätverk. Du ska ha minst fem års yrkeslivserfarenhet och du har mycket goda kunskaper om det offentliga utbildningssystemet – i synnerhet på gymnasial nivå. Kunskaper om transportnäringen och företagens prioriteringar är också värdefullt. Du behöver kunna uttrycka dig väl i svenska både i tal och skrift. Som person är du driven och utåtriktad. Du är självgående, resultatorienterad och social.

Du erbjuds

Vi erbjuder en central roll där du får arbeta med transportnäringens kanske viktigaste fråga. Du blir del av en dynamisk miljö inom ett spännande arbetsområde med stor spännvidd. Och du får vara med och bidra till att transporterna i vårt samhälle fungerar och i förlängningen medverkar du därmed till att hela samhället kan fortsätta utvecklas.

På Transportföretagen råder ett mycket gott kollegialt klimat där vi hjälper varandra. Du blir en del av en grupp med 7-8 personer med hög kompetens och härligt driv. Tillsammans är vi det oslagbara laget och det bidrar du till via din kompetens och positiva grundsyn. Du får ett eget ansvarsområde men samarbetar löpande med dina kollegor i stort och smått.

Tjänsten är placerad i Stockholm. Det förekommer resor över hela landet.

Vi vill att du startar så snart som möjligt. Varmt välkommen till oss! 

Ansökan

Visst låter det här som en spännande utmaning för dig?! Välkommen med din ansökan! Maila din ansökan till rekrytering@transportforetagen.se så snart som möjligt. Vi gör ett löpande urval. För frågor kontakta Caj Luoma, chef kompetensförsörjning på telefon 0730/44 71 56 eller HR-chef Åsa Wahlgren på 070/555 76 49.

Om verksamheten

Transportföretagen är en bransch och arbetsgivarorganisation för transportnäringen, inklusive motor- och petroleumbranscherna, samt säkerhetsbranschen. Vårt arbete tar sin utgångspunkt i våra medlemsföretags utmaningar som arbetsgivare. I våra nio förbund finns drygt 10 300 medlemsföretag med tillsammans ca 211 000 anställda. Det gör oss till den främsta samlingspunkten för företagen i transportnäringen i Sverige.