Har du gått fordons- och transportprogrammet? Vill du inspirera fler?

Vi söker just nu dig som under en till tre månader vill arbeta som inspiratör för motorbranschen. Som inspiratör reser du runt för att besöka högstadieskolor i Sverige och berättar om motorbranschens karriärvägar. Transportnäringen har ett skriande behov av personal. Branschen erbjuder en mängd möjligheter efter fordons- och transportprogrammet och det vill vi att landets högstadieelever ska få veta.

Vem?

Du ska nyligen ha tagit examen från fordons- och transportprogrammet (max 5 år sedan). Du ska arbeta eller har arbetat eller gjort praktik i något av följande yrken: fordonslackerare, bilskade-reparatör, personbils-, lastbils- eller maskinmekaniker. Tillsammans med ett litet team från Framtidståget besöker du under tre månader 2-3 högstadieskolor per dag. Du måste gilla att prata inför folk, kunna lösa olika situationer och boka resor självständigt.

Körkort?

Att inspiratören har en bra bil underlättar förstås resor och upplevelsen av att det är motor-branschen som är ute på skolorna. Tillgång till bil ingår i uppdraget och B körkort är ett krav.

Var?

Jobbet innebär resor runt om i hela Sverige så det spelar ingen roll var du som inspiratör bor.

När?

Arbetet startar den 27 augusti och avslutas den 28 november och är en visstidsanställning på Transportföretagen. Det är också möjligt att arbeta en del av denna period, t.ex. under en månad.

Hur?

Låter det här som en spännande utmaning för dig? Välkommen med din ansökan! Maila din ansökan till eva.ohlsson@transportforetagen.se senast den 30 juni 2019. Intervjuer sker löpande.

Syftet med Framtidståget och motorbranschens besök på grundskolor är att ge åttonde- och niondeklassare information om motorbranschens olika yrken och möjligheter, men framförallt för att inspirera ungdomar inför sina gymnasie- och yrkesval. Tåget stannar på skolorna under en ordinarie lektion för att under cirka 60 minuter visa branschfilmer och informera, där du som inspiratör pratar i 7 minuter.