Är du nästa års inspiratör?

Vill du veta vad det innebär att jobba som inspiratör på Framtidståget? Känner du kanske någon som hösten 2019 har lust att vara Transportföretagens inspiratör?

Bilen som finns där Framtidståget befinner sig.

Bilen som finns där Framtidståget befinner sig.

Vem?

Den blivande inspiratören kan gärna ha gått fordons- och transportprogrammet i närtid. Personen i fråga kan arbeta eller har arbetat eller gjort praktik i något av följande yrken: fordonslackerare, bilskadereparatör, personbils-, lastbils- eller maskinmekaniker. Tillsammans med ett litet team från Framtidståget besöker de 2-3 högstadieskolor per dag. Inspiratören måste gilla att prata inför folk, och kunna lösa olika situationer och boka resor självständigt.

Bil?

Att inspiratören har en bra bil underlättar förstås resor och upplevelsen av att det är Motorbranschen som är ute på skolorna. Så tillgång till bil ingår i uppdraget, det är alltså viktigt att inspiratören har B-körkort.

Var?

Jobbet innebär resor runt om i landet, så det spelar ingen roll vart inspiratören bor.

När?

Arbetet sker från den 27 augusti till den 28 november. Kan du inte hela den tiden så är det även möjligt att jobba delar av den.
Arbetet är en projektanställning på Transportföretagen.

Hur?

Den ansökande ska skicka in sin ansökan till eva.ohlsson@transportforetagen.se.

Syfte

Syftet med Framtidståget och motorbranschens besök på grundskolor är att ge åttonde- och niondeklassare information om motorbranschens olika yrken och möjligheter, men framförallt för att inspirera ungdomar inför sina gymnasie- och yrkesval och en ljus framtid. Tåget stannar på skolorna under en ordinarie lektion för att under cirka 60 minuter visa branschfilmer och informera.