Är du nästa års inspiratör?

Vill du veta vad det innbär att delta som inspiratör på Framtidståget? Känner du kanske någon som hösten 2019 har lust att delta som inspiratör?

Bilen som finns där Framtidståget befinner sig.

Bilen som finns där Framtidståget befinner sig.

Vem?

Den blivande inspiratören kan gärna ha gått fordons- och transportprogrammet i närtid. Personen i fråga kan arbeta eller har arbetat eller gjort praktik i något av följande yrken: fordonslackerare, bilskadereparatör, personbils-, lastbils- eller maskinmekaniker. Tillsammans med ett litet team från Framtidståget besöker de 2-3 högstadieskolor per dag. Inspiratören måste gilla att prata inför folk, och kunna lösa olika situationer och boka resor självständigt.

Bil?

Att inspiratören har en bra bil underlättar förstås resor och upplevelsen av att det är Motorbranschen som är ute på skolorna. Så tillgång till bil ingår i uppdraget, det är alltså viktigt att inspiratören har B-körkort.

Var?

Jobbet innebär resor runt om i landet, så det spelar ingen roll vart inspiratören bor.

När?

Arbetet sker från skolans start till mitten av november och är en projektanställning på Transportföretagen.

Hur?

Den ansökande ska skicka in sin ansökan till eva.ohlsson@transportforetagen.se. Sedan kommer intervjuer att genomföras för att lämpligaste kandidaten ska kunna väljas ut av Transportföretagen.

Syftet med Framtidståget och motorbranschens besök på grundskolor är att ge åttonde- och niondeklassare information om motorbranschens olika yrken och möjligheter, men framförallt för att inspirera ungdomar inför sina gymnasie- och yrkesval och en ljus framtid. Tåget stannar på skolorna under en ordinarie lektion för att under cirka 60 minuter visa branschfilmer och informera.