Motorbranschen inspirerar högstadieelever

Framtidståget lotsar högstadieelever till att göra sitt rätta yrkesval inför fortsatt utbildning efter grundskolan. Nu söker vi inspiratörer, som genom att åka land och rike runt under tre intensiva höstmånader, ska informera elever på cirka 150 högstadieskolor.

Vi söker just nu inspiratör som vill arbeta med oss under en till tre intensiva höstmånader. Rätt person tycker det är roligt att prata med ungdomar, se Sverige, resa land och rike runt och besöka högstadieskolor för att berätta om motorbranschens karriärvägar. Transportnäringen har ett skriande behov av personal och erbjuder en mängd möjligheter efter fordons- och transportprogrammet.

Inspiratörer i Framtidståget

Vem?

Den blivande inspiratören kan gärna ha gått fordons- och transportprogrammet i närtid. Personen i fråga kan arbeta eller har arbetat eller gjort praktik i något av följande yrken: fordonslackerare, bilskadereparatör, personbils-, lastbils- eller maskinmekaniker. Tillsammans med ett litet team från Framtidståget besöker de 2-3 högstadieskolor per dag. Inspiratören måste gilla att prata inför folk, och kunna lösa olika situationer och boka resor självständigt.

Bil?

Att inspiratören har en bra bil underlättar förstås resor och upplevelsen av att det är Motorbranschen som är ute på skolorna. Så tillgång till bil ingår i uppdraget, det är alltså viktigt att inspiratören har B-körkort.

Var?

Jobbet innebär resor runt om i landet, så det spelar ingen roll vart inspiratören bor.

När?

Arbetet sker 2018 från ca 27 augusti till mitten av november och är en projektanställning på Transportföretagen.

Hur?

Den ansökande ska skicka in sin ansökan till anette.norinder@transportforetagen.se senast 15 juni 2018. Sedan kommer intervjuer att genomföras för att lämpligaste kandidaten ska kunna väljas ut av Transportföretagen.

Syftet med Framtidståget och motorbranschens besök på grundskolor är att ge åttonde- och niondeklassare information om motorbranschens olika yrken och möjligheter, men framförallt för att inspirera ungdomar inför sina gymnasie- och yrkesval och en ljus framtid. Tåget stannar på skolorna under en ordinarie lektion för att under cirka 60 minuter visa branschfilmer och informera.