Johans kärlek och passion för bussar startade redan 1973

Bild ovan: Johan Ekman EkmanBuss Flexibussitet och EkmanResor 1st Bussness Class

Vilka är fördelarna med att vara medlem i Sveriges Bussföretag?
Man hamnar i både ett lokalt och globalt sammanhang. Möjlighet att ingå i arbetsgrupper och även representera branschen mot såväl medlemmar och myndigheter. 

Hur har Sveriges Bussföretag hjälpt ditt företag?
Med snabb hjälp med såväl branschfrågor men framför allt inom arbetsrätt.

Berätta lite om dig själv och EkmanBuss Flexibussitet?
Min kärlek och passion för bussar startade redan 1973 då jag som fyraåring stod på balkongen i Fältöversten vid Karlaplan och tittade på bussarna som körde till och från Skansen. Jag grundade bolaget som sedan blev EkmanBuss Flexibussitet innan jag hade tagit mitt busskörkort. Jag tog mitt busskort på min 20 årsdag och köpte min första buss för 30 år sedan. Det var även en dröm som gick i uppfyllelse när jag startade reseföretaget EkmanResor 1st Bussness Class. 

I dag är vi branschbrytande med konceptet 1st Bussness Class. Vår strävan är att ha kunskap och en vilja att anpassa oss till kundernas och samhällets krav på minskad miljöpåverkan och hållbar utveckling genom att utveckla all persontransport. Buss är många gånger det allra bästa alternativet att resa på och jag ger våra resenärer en chans att upptäcka det. Bussarna är skräddarsydda efter mina önskemål, där en genomgående ergonomisk design blandats med det senaste inom high tech-lösningar samt att de är miljöanpassade. 

EkmanResor 1st Bussness Class motto är att överraska resenärer med det lilla extra. Det kan exempelvis vara ett oväntat besök och ett anpassat erbjudande med mat och dryck efter resmål, som garanterar en minnesvärd upplevelse utöver det vanliga. Det gäller oavsett om det handlar om en dagsresa i Sverige eller att få uppleva en plats på andra sidan jorden. EkmanResor erbjuder exempelvis alltid personlig rådgivning och service, kunniga ciceroner och lokala guider samt ett kvalitetssäkrat hotellutbud. 

Har du någon oväntad talang?
Jag har utbildat mig till sommelier och har ett brinnande intresse för vin och mat. Det är även en talang och kunskap som bidragit till att jag arrangerar vinresor med EkmanResor 1st Bussness Class. På de resorna kvalitetssäkrar vi restauranger och hotell samtidigt som våra resenärer får uppleva fantastiska vingårdar och miljöer.