Nya villkor för beställning av bussresor

torsdag 11 april

Om fotbollslaget skär sönder säten på väg till bortamatchen och skadegörelsen inte är reglerat i avtalet med fotbollsklubben, vem ska i så fall betala? Sveriges Bussföretag får ibland frågor från medlemsföretag som hamnar i knepiga situationer gentemot föreningar, idrottslag eller andra beställare av bussresor. Därför har nu förbundet tagit fram så kallade allmänna villkor för gruppresor och beställningsresor under 250 kilometer. Medlemsföretagen kan använda dokumentet tillsammans med företagets offert och avtal med kunden.

Bransch- och arbetsgivarförbundet Sveriges Bussföretag rekommenderar medlemsföretagen att använda de nya allmänna villkoren Villkor – Gruppresa och beställningsresa med buss i samband med uppdrag som ett bussföretag utför för en beställares räkning. Dessutom bör parterna boka, komma överens om och bekräfta uppdraget innan. Parterna ska även använda villkoren tillsammans med bussföretagets egna dokument och särskilda villkor, exempelvis regler för av- och ombokning. Villkor – Gruppresa och beställningsresa med buss är juridiskt fackgranskade och utgår från gällande lagstiftning. 

Många mindre och medelstora bussföretag utför beställningsresor med buss och för en hel del av dem är det svårt att alltid ha full koll på juridiken. Genom att ta fram underlag och verktyg för företagens verksamhet inom Sveriges Bussföretag, kan fler få stöd i det dagliga arbetet. Samtidigt bidrar också Sveriges Bussföretag till en praxis i branschen.

Ta del av hela dokumentet
Villkor – Gruppresa och beställningsresa med buss