Nu är anmälan till Bussförar-SM 2019 öppen!

tisdag 26 mars

Välkommen att delta i Bussförar-SM. Syftet med Bussförar-SM är att öka fokus på och höja statusen för bussföraryrket eftersom rekryteringsbehovet är mycket stort och branschens krav ständigt ökar. Kanske finns Sveriges bästa bussförare på just ditt företag? Känner du en duktig bussförare som borde delta i Bussförar-SM eller kanske du själv skulle platsa i tävlingen? Anmäl er innan den 21 juni 2019.

Varje år genomför kollektivtrafiken en miljard resor. En av de viktigaste yrkesgrupperna inom branschen är bussföraryrket som har en nyckelroll för att resan ska bli behaglig och säker. Vi arrangerar Bussförar-SM för att uppmärksamma bussförarna och visa hur viktig deras kompetens är.

Bussföraren är företagets ansikte utåt och det är viktigt att bussföraren är serviceinriktad, representativ och har ett bra kundbemötande. Som bussförare ska man kunna köra fordonet mjukt och säkert, ekonomiskt och riskmedvetet. Man ska även kunna manövrera fordonet i trånga trafikmiljöer och vara kvalitets- och miljömedveten.

Vill du ha en affisch om Bussförar-SM? 
Affischen finns som PDF för utskrift och den går även att skicka ut internt via nyhetsbrev med mera. Sätt gärna upp affischer i fikarummet och andra ställen där era förare finns, så att så många som möjligt på företaget får ta del av informationen.

Kontakta Sandra Camilleri på Nordiske Medier: sandra.camilleri@nordiskemedier.se

Tävla internt
Ni kan exempelvis utlysa en tävling internt på företaget för att se vem av era bussförare som lyckas bäst. Många bussföretag satsar stort på Bussförar-SM och ser värdet i att lyfta bussföraryrket. 

Om Bussförar-SM
Sveriges Bussföretag arrangerar Bussförar-SM tillsammans med tidningarna Res- och Trafikforum. Finalen är den 9 september på Gillingebanan i Vallentuna norr om Stockholm där 16 finalister gör upp om titeln Sveriges Bästa Bussförare 2019. Finalisterna kommer att få göra omfattande praktiska prov, bland annat halkkörning och katastrofövning. Vi korar vinnaren direkt i anslutning till finalen.

Läs mer
Om Bussförar-SM
Anmälan

Vi önskar ditt företag och dina förare stort lycka till!