Det ska bli roligt att få träffa kollegor i branschen på Busstorget

tisdag 12 mars

Pär Wik är Sales Manager Coach på Mercedes-Benz och Setra. Sedan januari 2019 ansvarar han för försäljningen av turistbussar i Sverige. Som ny i bussbranschen uppskattar han vänligheten och öppenheten. På Busstorget kommer de visa upp en Setra TopClass S 531 DT och en Mercedes-Benz Tourismo som är utrustade med deras unika Sideguard Assist och Active Brake Assist 4.

Vad kommer ni visa upp på Busstorget?
Vi kommer ta med vår dubbeldäckare Setra TopClass S 531 DT och en Mercedes-Benz Tourismo. Setra TopClass S 531 DT har även snabbt blivit populär för linjetrafik. Långpendlare som reser mycket uppskattar den eftersom de reser komfortabelt. De som vill får gärna provköra vår Mercedes-Benz Tourismo på Busstorget.

Temat är ju säkerhet därför kommer vi visa upp vårt säkerhetspaket. Som första busstillverkare i världen har vi Sideguard Assist och Active Brake Assist 4, som reagerar och stoppar bussen om det kommer ut en person i vägen. Det är ett ögonblick av bristande koncentration från föraren som kan orsaka en tragisk olycka.  Active Brake Assist 4 tar bort den ”mänskliga faktorn”. Detta tillsammans med Side Guard Assist som reagerar och varnar för exempelvis cyklister vid sidan av bussen vid sväng eller filbyte plus vårt Electricity Stabillity Program, ESP, skapar en klart säkrare värld för föraren och resenärerna.  

Hur ser ni på utvecklingen inom turist- och beställningstrafik med buss?
Som alla andra branscher förändras även bussbranschen. Branschen har delvis gått in i en ny fas. Nya aktörer har kommit in på marknaden som skapar längre bussturer i Sverige. Många bussbolag har även generationsväxling vilket skapar rörlighet på ägarsidan. Vi ser en trend där företag köps upp eller går in i grupperingar. Sedan möter bussbranschen hela tiden en ny publik resenär som har nya behov och önskemål. 

Vad är fördelarna med att arrangera ett event som Busstorget ihop med Sveriges Bussföretag och andra fordonstillverkare? 
Fordonstillverkare, bussföretag och utställare får chansen att träffa kollegor i branschen. Busstorget är en bra mötesplats där man får träffa de ledande aktörerna. Sverige bussföretag program visar också vad som gäller i branschen totalt. Busstorget är bra för dem som under kort tid vill träffa rätt personer och prata om rätt saker. Det är säkert att åka buss och det är oerhört viktigt för branschen att bussföretagen känner sig säkra när de köper en buss.

Du har väl anmält dig till Busstorget?

Förutom en intressant agenda med aktuella programpunkter får du chansen att träffa utställare, mingla med branschkollegor, provköra fina bussar och äta en trerätters middag i fantastisk miljö. Vi ses på Hotel Tylösand den 11–12 april! 

Läs mer och anmälan