Det bli spännande att diskutera olika visioner med branschkollegor på Busstorget

måndag 8 april

Maurice in ’t Groen marknads- och försäljningsdirektör på VDL Bus & Coach Sweden AB, berättar att de tar med två lättviktsbussar till Busstorget, båda har hög kapacitet, den bästa bränsleförbrukningen i klassen och hög komfort. Eftersom bussbranschen är relativt liten ska det bli spännande att diskutera olika visioner med alla andra branschkollegor som är på plats.

Vad kommer ni visa upp på Busstorget?
Vi kommer visa upp vår premium-dubbeldäckare VDL Futura FDD2-141/530 som har ny drivlina, DAF-Paccar 530 hk-motor och ny ZF Traxon-växellåda. Vi tar även med vår demobuss, en VDL Futura FHD2-129/410 TX. Båda två är nu tillgängliga i det nya VDL Premium & Go-konceptet som innehåller leasing med restvärde, service och underhåll till lägst möjliga TCO, Total Cost of Ownership. 

Hur ser ni på utvecklingen inom turist- och beställningstrafik med buss?
Busstrafiken spelar fortfarande en riktigt viktig roll i samhället och det är mest säkra transportsättet som finns. Framtidens utmaningar och utveckling inom både miljö och teknologi betyder att branschen anpassar sig allt snabbare men det betyder också att nya möjligheter skapas kontinuerligt. Ny teknologi betyder att trafiken är mer och mer flexibel och baserad på behov. Data är tillgänglig och viktigare än någonsin och säkerhet kommer alltid som första prioritet. Det är spännande att utveckla de bästa möjliga lösningarna tillsammans med våra kunder i vår ständigt föränderliga värld. 

VDL har varit med i framkant av utvecklingen inom hållbarhet och elbussar under de senaste åren och har nu blivit en av de absolut största leverantörerna av elbussar i Europa. Vi har gjort en stor satsning på utveckling av nya produkter med alternativa drivlinor, som är en viktig del av VDL Groups strategi för framtiden.

Vad är fördelarna med att arrangera ett event som Busstorget ihop med Sveriges Bussföretag och andra fordonstillverkare? 
Utan våra kunder kan vi inte uppnå något, de är vårt största fokus, varje dag. Att få möjlighet att träffa så många av dem på ett och samma ställe är positivt! Eftersom bussbranschen är relativt liten och vi alla arbetar med samma kunder, leverantörer och partner är det kul att se vad alla andra håller på med och att diskutera olika visioner med alla som är på plats.

Du har väl anmält dig till Busstorget?

Förutom en intressant agenda med aktuella programpunkter får du chansen att träffa utställare, mingla med branschkollegor, provköra fina bussar och äta en trerätters middag i fantastisk miljö. Vi ses på Hotel Tylösand den 11–12 april! 

Läs mer och anmäl dig