Momsåterbäring vid utlandstrafik

Hjälp med momsåterhämtning i utlandet – medlemsförmån i Sveriges Bussföretag Sveriges Bussföretag har, avtal med de båda danska företagen FDE och Bakob kring momsåterhämtning för medlemsföretag. Vi samarbetar dessutom med Dr Koerner International i Tyskland

Avtalen innebär att företagen, som specialiserat sig på att bistå bland annat buss- och åkeriföretag med frågor om momsåterhämtning i utlandet, får information om villkoren för svenska bussföretag och delger förbundets medarbetare förändringar kring momsvillkor. För medlemmar i Sveriges Bussföretag erbjuder FDE dessutom rabatt enligt särskild prislista, beroende på hur FDEs tjänster nyttjas av medlemsföretaget. 

Mer information finns på företagens respektive webbsidor. I kontakter med FDE ska du som medlem i Sveriges Bussföretag uppge att du är medlem i förbundet och hänvisa till vårt avtal för att kunna nyttja rabatten. FDE får regelbundet utdrag ur vårt medlemsregister, uppgifter om vilka bussföretag och bussresearrangörer som är medlemmar i Sveriges Bussföretag.

FDE webb 

Bacob webb

Dr Koerner International webb