Sjöfartskonvoj besöker svenska hamnar i sommar för att locka fler ungdomar till sjöfarten

torsdag 25 april

Hur är det egentligen att jobba inom sjöfarten? Under tre sommarveckor i juni-juli, kommer en sjöfartskonvoj med isbrytaren Atle i täten att besöka svenska hamnar från Lysekil i väster till Luleå i norr för att berätta mer om hur det är att arbeta inom sjöfarten och om de utbildningar som leder till branschens olika jobb.
Sjöfarten har ett stort rekryteringsbehov och därför är det viktigt att öka allmänhetens – inte minst ungdomars – kunskap om och intresse för branschen. Sjöfarten är avgörande för hela Sverige eftersom nästan allt gods går och kommer på sjön och dessutom är den ju ett viktigt och uppskattat transportmedel även för fritid och vardag. Läs mer om rekryteringsbehovet här. 

Med sjöfartskonvojen vill vi visa den moderna sjöfartsbranschen, vilka jobb och karriärvägar som finns och vad det innebär att jobba på sjön. Vi välkomnar därför alla intresserade ombord på isbrytaren Atle för att berättar mer! I anslutning till Atles besök kommer även spännande aktiviteter och en utställning att arrangeras. 

För hamnar och datum se nedan och tider som gäller är: evenemangsområdet 9-17 och öppet fartyg 10-15.

Göteborg den 24 juni
Lysekil den 26 juni
Halmstad den 28 juni
Helsingborg den 30 juni
Karlskrona den 2 juli
Norrköping den 6 juli 
Stockholm den 9 juli
Härnösand den 12 juli
Örnsköldsvik den 14 juli
Skellefteå den 16 juli
Luleå den 18 juli