Sveriges sjunde motorbranschcollege certifierat

måndag 8 oktober

Måndag den 8 oktober certifierades Yrkesplugget i Brommas fordonstekniska gymnasieutbildning som Motorbranschcollege – en kvalitetssäkring som säkerställer att utbildningen motsvarar motorbranschens behov och krav.

Transportföretagen fanns på plats i Stockholm för att tillsammans med elever, lärare och politiker fira utmärkelsen.

–  Med bara några dagars mellanrum certifieras nu ett sjunde motorbranschcollege och det är jätteroligt! Motorbranschcollege garanterar kvalitet på utbildningen som uppskattas av såväl bransch som ungdomar. Vi ser att många ungdomar väljer att söka sig till motorbranschcollegecertifierade utbildning, vilket är glädjande, säger Caj Luoma, chef kompetensförsörjning, Transportföretagen.

Yrkesplugget i Bromma är det andra motorbranschcolleget att certifieras i Stockholms stad. Enligt Transportföretagens undersökning ”Tempen på motorbranschen” behöver motorbranschen anställa mer än 1 200 personer i Stockholms län mellan 2018 och 2020.

–   Med anledning av den goda arbetsmarknaden som finns för elever som väljer den fordonstekniska gymnasieutbildningen i Stockholm är det glädjande med ytterligare ett certifierat motorbranschcollege i detta län. Vi behöver få fler ungdomar att välja utbildningen. Kvalitetssäkringen genom motorbranschcollege leder till fler sökande eftersom man i princip blir garanterad jobb efter direkt efter examen, avslutar Caj Luoma.