Vikariat - Vi söker dig som gillar samhällsfrågor, är analytiskt lagd och får saker ur händerna!

På Transportföretagens näringspolitiska avdelning arbetar vi med opinionsbildning. Vi vill bidra till utvecklandet av den svenska transportsektorn. Både ur ett samhällsekonomiskt- och ett hållbarhetsperspektiv.

Vi arbetar med att främja våra medlemsföretags bästa och bevakar och driver frågor av vikt för den svenska transportbranschen. Regelverk, näringspolitiska konsekvenser och arbetsmarknadens villkor är några exempel på frågor vid lägger stor vikt vid.

I denna tjänst kommer du att få skapa underlag och material för påverkansarbete. Det gör du genom att ta fram faktaunderlag, bearbeta och dra slutsatser av stora mängder information och sammanställa rapporter och statistik inom transportområdet. Du kommer och utarbeta broschyrer och faktamaterial till verksamheten.

Vem är du?

Lämplig bakgrund är en akademisk examen inom t ex nationalekonomi, statskunskap eller statistik. Du får gärna vara nyutexaminerad. Du kan samla in och analysera stora mängder information. Du får saker ur händerna och kan hålla deadlines. Du är intresserad av, och har en förståelse för, samhällsfrågor, gärna transporter. Du kan formulera dig väl både i tal och skrift.

Som person är du analytisk och noggrann. Du tar stort eget ansvar för att genomföra dina arbetsuppgifter med hög kvalitet. Det är viktigt att du har förmåga att arbeta i grupp. Du måste vara prestigelös och kunna fråga dina kollegor för att snabbt komma framåt i arbetet.

Anställning

Anställningen är ett vikariat (föräldraledighet) under 4-6 månader med start så snart som möjligt.

Ansökan

Välkommen med din ansökan senast den 6 mars till rekrytering@transportforetagen.se.

För mer information om tjänsten, kontakta Ulf Perbo, Näringspolitisk chef, tel 070 610 71 27.